Poročno cvetje

spletna stran je v izdelavi

Nadvse radi ustvarjava cvetje za poroke. Če želita prejeti informativno ponudbo, prosim izpolnita vprašalnik: (klik) ali nama pišite na elektronski naslov info@resainrman.com

V kratkem boste prejeli naš odgovor, morda vas bomo prosili še za kakšno dodatno informacijo. Na podlagi vseh zbranih podatkov, vam lahko izdelamo informativno ponudbo.

Če je možno, se s parom ali nevesto res radi tudi srečava v živo.

V spodnjih vrsticah si lahko preberete malce več o najinem pogledu na ustvarjanje poročnih šopkov in dekoracij ter med fotografijami morda najdete kakšen dodaten navdih za vajino poroko.

Glavni vir navdiha za Resino cvetlično ustvarjanje je narava in čudovita lepota, ki jo ustvarja v svoji divjosti in samosvojosti.  Temu slediva tudi pri kreiranju poročnih šopkov in cvetličnih aranžmajev.

Pri delu veliko (in najraje) uporabljava lokalno vzgojeno slovensko rezano cvetje in zelenje, ki je pridelano na ekološki način in ki se ga po koncu dogodkov brez težav skompostira, saj ni prepojeno s kemičnimi snovmi.

Čim več cvetja poskušava vzgojiti sami na majhnem cvetličnem vrtu na vrhu hriba.

Poročni šopki

Skoraj nič ni lepšega kot ustvarjanje poročnega šopka na zgodnje sobotno jutro! Pri izbiri cvetja za poročni šopek je pomembno, da najdemo pravo kombinacijo cvetlic, ki so lepe a obenem tudi trpežne in lahko preživijo več časa brez vode. Na poročni šopek gledava kot na vrt v malem in zato pri kreiranju radi uporabljava veliko zelenja in pa cvetove z različnimi oblikami in teksturami, ki pomagajo ustvariti čim bolj naraven in neizumetničen videz šopka.

porocni_sopek

Naglavni venčki in cvetlične lasnice

Naglavni venčki imajo to čudežno moč, da se počutiš kot kraljica v trenutku ko si ga nadeneš. Najine neveste se rade odločijo zanje – nekatere imajo raje venčke iz suhega cvetja, ki so trajni in jih lahko uporabljajo tudi kasneje, druge pa si želijo cvetlične kronice iz svežega cvetja. Spet tretjim pa bolj ustreza manjši okras v laseh – takim nevestam pogosto izdelava cvetlično lasnico.

Naprsni šopki in cvetlične zapestnice

Miniaturni šopki za ženina in priče, kdaj pa tudi za vse svate, nikakor niso obvezni del cvetličnega ustvarjanja za poroko, so pa kljub temu nekaj res posebnega in lepega. Običajno se jih lotiva potem, ko narediva poročni šopek in aranžmaje in nama ostane kup kratkih vejic cvetja in zelenja.

Za ženske priče in gostje na porokah pogosto izdelujeva cvetlične zapestnice.

Dekoracija cerkve, prostora za civilni obred in prostora za ohcet

Večkrat začneva pripravljati cvetje v cerkvi v popolni tišini in miru – neverjetno lepa in meditativna izkušnja. Mladoporočenci pogosto želijo, da okrasiva oltar, stranske oltarje – če jih cerkev ima, klopi ter stole za nevesto in ženina ter njuni priči. Če imava dovolj časa, radi dodava sem ter tja še kakšen detajl: recimo šopek na glavnih vratih, ki pozdravi goste in napoveduje, da se bo dogajalo res lepo slavje.

Prostori za civilni obred so si zelo različni med seboj: od starih lepih stavb do jas sredi gozda. Možnosti za okrasitev so neskončne. Lahko se odločite za cvetlični obok, za cvetlično dekoracijo, ki visi z dreves, za cvetlični špalir, ki vodi do matičarjeve mize, za divje aranžmaje v jušnikih, ki se jih postavi na sredo jase in še in še.

Podobno velja tudi za okrasitev gostišča oziroma prostora za ohcet. Pri ustvarjanju aranžmajev za mize paziva, da niso previsoki, da se gostje vidijo med sabo ter da ne zasedejo preveč prostora, saj mora mesto na mizi najti še precej drugih stvari. Za glavno mizo se pogosto izdela večji aranžma, ki se ga postavi pred mladoporočenca, krasna je tudi opcija, ko se na tleh pred glavno mizo po celotni dolžini ustvari pravi mali cvetlični vrt. Z veseljem vam okrasiva tudi vse kotičke: prostor za fotografiranje, sladki kotiček, otroški kotiček, kotiček za gin, sladoled, krofke, pozdravne table, tablo s sedežnim redom itd.

Okrasitev avtomobila, cvetje za poročno torto

Malce cvetja in vsak avto zažari v povsem drugačni luči in postane prav zares poseben!

Z veseljem vam priskrbiva tudi dodatno cvetje za okrasitev torte, ki se ujema z vsem ostalim cvetjem, ki je bilo uporabljeno na poroki – samih tort pa ne krasiva, ker nimava izkušenj s tem in verjameva, da zna to slaščičar/ka napraviti mnogo bolje kot midve.

Poročni šopek iz suhega cvetja

Suho cvetje je v zadnjih letih postalo izjemno priljubljeno. Posušeni cvetovi in zelenje so lahko izjemno lepi! Nekateri pari se odločijo, da bodo imeli na poroki kombinacijo suhega in svežega cvetja, spet drugi želijo imeti samo suho cvetje. Najpogosteje se za to odločijo, ker jim je videz suhega cvetja zelo všeč, ker tako nimajo skrbi glede obstojnosti cvetja, ker je eden od mladoporočencev alergičen na cvetni prah ali pa ker se poročijo v hribih ali na jadrnici in si želijo obstojen in lahek šopek.

Iz suhega cvetja se lahko izdela tudi krasne aranžmaje za oboke, mize, pozdravne table …

Najbolj trajnostna izbira poročnega cvetja

Ves čas poskušava najti bolj trajnostne načine pri ustvarjanju s cvetjem. Novost v Resini poročni ponudbi so živi nasadi. Poročno dekoracijo vam lahko izdelamo iz ‘živih’ rastlin, ki se jih presadi v posode za aranžmaje, po poroki pa jih posadimo nazaj v lončke in vrnemo na vrtnarijo, kjer bodo veselo živele naprej. Aranžmaju iz nasajenih rastlin se lahko doda tudi par vejic rezanega cvetja, ki ga ima nevesta v šopku, da se zaokroži celotno podobo.

Ali ne bi bilo krasno, če bi vašo mizo na poroki krasil mini vrtiček, v katerem rastejo jagode, praprot ali cvetoče trajnice? Midve sva nad idejo navdušeni in upava, da se bo zanjo odločilo čim več parov.

Rastline v lončkih se lahko izposodi ali pa kupi. V primeru, da se odločite za nakup, se lahko dekoracijo miz na ohceti prilagodi tako, da postanejo cvetlice v lončkih darilo za svate: trajnica v lončku je res lepo darilo in dolgotrajen spomin na vajino poroko.

Upava, da bomo skupaj pisali vajino cvetlično poročno zgodbo!

Vabljena, da izpolnita poročni vprašalnik:

(povezava)

Za več informacij lahko pišete na info@resainrman.com

Fotografije: https://nezalajevec-photography.com, https://www.tinazevnik.com in Lucia Jerman za Resa in rman

en_GB